Pentago

PENTAGO™ är ett snabbt och roligt strategispel, lika enkelt som raffinerat. Den som först får fem i rad vinner. En skruvad detalj tar dock det gamla luffarschacket till nya nivåer. Varje lagd kula måste nämligen följas av att en av spelplanens brickor vrids. När spelplanen ständigt förändras är det en större utmaning att få fem i rad än man först kunde tro...

PENTAGO har sålt över 1 miljon spel i drygt 50 länder världen över. PENTAGO har också vunnit över tio ”Årets Spel”-priser och liknande utmärkelser i lika många länder. Hittills. Det har inget annat svenskt brädspel lyckats med.

PENTAGO™ är också sannolikt det spel som fått bäst betyg i medias speltester. Här är några av de tidningar som gett Pentago högsta betyg:
Svenska Dagbladet, City, Södra Dalarnas Tidning, Falu Kuriren, Borlänge tidning, Norrländska Socialdemokraten, Södermanlands Nyheter, Barometern, Gefle Dagblad, Norrköpings Tidningar, Västgöta-Bladet, Östgöta Correspondenten, Bohuslänningen, Länstidningen Södertälje, Skaraborgs Allehanda, Helsingborgs Dagblad, Nordvästra Skånes Tidningar, Hallandsposten, Falköpings Tidning, Dala-Demokraten, Smålänningen, Ystad Allehanda, Jönköpings-Posten, Metro mfl.

Spelet finns i två varianter. Ett för två spelare och ett för upp till fyra spelare. Grundreglerna är de samma, men de är ändå två helt olika spel.

Originalet för två spelare kommer i en rad olika utföranden. Välj mellan ett läckert modernt utförande med lock som är lätt att packa ihop och ta med, eller klassiskt stilfullt i massivt trä.

Familjeversionen för upp till fyra spelare, Multiplayer Pentago, tar Pentagokonceptet till en ny nivå, och är ett lika strategiskt som socialt spel. Diskussionerna och rävspelet mellan spelarna är lika hett som revanschlustan är stor i detta snabba och läckert designade spel. Där det för två spelare är hjärnornas kamp, är PENTAGO™ Multiplayer ett lättsammare familjespel, där pakter och rackarspel garanterat kommer att leda till skratt och livliga diskussioner!

HUR ETT SPEL BLIR TILL

Pentago är uppfunnet av Tomas Flodén. Tomas hade vid en arbetsintervju blivit utsatt för en sorts IQ-test. Det handlade om att lista ut hur ett mönster svarta prickar i ett vitt rutmönster skulle förflytta sig baserat på tidigare förflyttning.

De flesta av oss hade nog känt sig just utsatta för testet, men Tomas tänkte att det här borde man kunna göra till ett riktigt kul spel!Men det var svårare än han först trodde. Genombrottet kom som en blixt från en klar himmel vid ett ovanligt långtråkigt möte på banken han arbetade på. Han satt och småritade i sitt block. Plötsligt såg han fyra uppritade kvadrater, och lösningen på hur han skulle göra testet till ett spel. Och vilket spel det blev…

Så, tack arbetsintervjuer och långtråkiga arbetsmöten för att ni hjälpte till att ta fram Sveriges bästa brädspel!